10 tips voor de startende zakelijke mediator

Jaarlijks doorlopen meer dan 3000 mensen de opleiding tot mediator. De meeste nemen ook een website. Maar waar moet je aandenken. Er lopen diverse specialisten rond, maar wie biedt echt kwaliteit tegen normale prijzen? Hier wat tips voor je website zodat je beter gevonden gaat worden als mediator:

  1. Schoenmaker blijf bij je leest! Ga niet zelf lopen modderen. En laat helemaal niet je buurjongen of neefje er eentje maken. Je moet rekening houden met deze kosten. Voor een eenvoudige website mag je niet meer kwijt zijn dan ca.€1500.
  2. De meeste webbouwers zijn aardige mensen. Maar je moet een beetje een nerd zijn om dit goed te kunnen. Mijn ervaring is dat zich moeilijk aan de afgesproken termijn houden. Maak goede afspraken vooraf. Wanneer het klaar is en ook als je aanpassingen wilt hebben. Eventueel met boete clausule.
  3. Zorg altijd dat je in controle blijft. Jij beschikt ook over alle wachtwoorden, etc. Want als je niet tevreden bent, kun je altijd je zaken nog naar een ander verhuizen.
  4. Een goede website bouwer is nooit een goede ontwerper en ook niet een goede tekstschrijver. Breng deze zaken dus ergens anders onder. Dus laat je logo en website ergens anders maken.
  5. Ga voor je webpagina niet zelf de teksten schrijven. Ze moeten goed geschreven worden voor de zoekmachines. De meeste ondernemers hebben niet veel pagina’s en teksten nodig. Vaak kom je met €600 al een heel end. Ook het ontwerpen van logo zal je iets dergelijks kosten.
  6. Gebruik eigen en echte foto’s. Ga ze niet van het internet afhalen (mag niet). Je kunt bij fotostock wel heel veel halen, maar onderdruk deze verleiding.
  7. Het hebben van vele backlinks, dus dat andere websites jouw webpagina noemen is belangrijk. Besteed hier aandacht aan.
  8. Ben je gecertificeerd, sta je in registers, laat het zien! Laat ook je gezicht zien op je pagina’s. Mensen willen weten met wie ze te maken hebben.
  9. Koppel je website met analytics. Zo kan een expert laten zien aan jou wat de statistieken zijn van je website en veel meer.
  10. Neem een specialist in de hand om je te helpen om Google adds voor je te installeren. Ze kunnen eenvoudig regelen dat je regelmatig gevonden gaat worden. Een goede expert leert je ook hoe je dit zelf kunt bijhouden.

Is dit alles?

Zijn dit alle tips? Echt niet. Maar als je deze stappen maakt, kom je al een heel end. Mocht je meer info willen hebben, neem contact met me op,  ik help je belangeloos. Toch een extra tip, ik ben voor een aantal van bovenstaande punten erg goed geholpen door Job van Halst van dewebmakelaar.nl. Zeker voor de punten 7, 9 en 10. Ik kan ‘de Webmakelaar.nl’  echt ten zeerste aanbevelen.

Wie ben ik?

Ik zelf ben al 40 jaar werkzaam in de sales en marketing. Onlangs ben ik ook een mediation praktijk gestart, klik hier voor meer info over mijzelf. Dus ook voor mij was het weer even aanpoten. Ik merkte dat heel veel van deze starters niet goed wisten hoe ze dit moeten aanpakken. Dus hopelijk heb je wat aan mijn tips.

Henk Meijer Mediator en Vertrouwenspersoon

casual closeup 1

Deel dit bericht